De dagbesteding:


We bieden dagbesteding, dagopvang en naschoolse opvang aan jeugd, jongeren en (jong) volwassenen. Dit kan zijn in de vorm van groepsbegeleiding of individuele begeleiding.


We hebben een kleinschalige, huiselijke dagbesteding waar beleven en een ontspannen dag hebben voorop staat.


Op de doordeweekse dagen zijn er overdag vooral volwassenen op de zorgboerderij te vinden. Op zaterdag en in de schoolvakanties ook jeugd. We beginnen de ochtend om half 10 met een kop koffie en thee. We bespreken dan aan de keukentafel met elkaar hoe het met iedereen gaat en nemen zo nodig de planning door. De planning maken we duidelijk via het planbord in de kantine. Hier staat voor iedereen met picto's of geschreven op wat hij/zij gaat doen.


In de ochtend verzorgen we de dieren, maken de stallen schoon, doen huishoudelijke klusjes of een klus buiten op het erf. We overleggen met iedere deelnemer wat hij/zij graag wil doen. 1x in de week komt er een vrijwilliger die creatieve activiteiten aanbiedt zoals mozaïeken, macramé hangers maken, tassen maken of bloemschikken.


We hebben om 12 uur en half 3 pauze. Deelnemers hoeven niets hiervoor mee te nemen, lunch, fruit en drinken wordt aangeboden door de boerderij. Er is altijd voldoende gezond beleg en we bakken graag een eitje bij de lunch of maken een tosti.


Na de lunch is er voor wie wil een rust moment door even te puzzelen, een dutje te doen op de snoezelkamer, te schommelen of een filmpje te kijken.


Om half 2 starten we weer met de activiteiten. De ene keer blijven we op de boerderij en werken we in de tuin, een andere keer gaan we naar het schoolplein om daar blad te blazen of te schoffelen. Ook zijn er een aantal deelnemers die helpen bij het bereiden van de avondmaaltijd. Dit alles bespreken we met elkaar en staat op de planning in de kantine. Vanaf 2 uur komt de jeugd voor de naschoolse opvang binnen druppelen. Zij kunnen kiezen of ze willen spelen of mee willen helpen met de klusjes.


Eind van de middag voeren we alle dieren weer en gaan de meeste deelnemers naar huis. Op dinsdag, woensdag en vrijdag zijn er een aantal deelnemers die blijven eten. We eten gezamenlijk en spelen na het eten nog een spel of lekker buiten. Half 7 eindigt ook voor deze groep de dag en gaat iedereen weer huiswaarts.


Op zaterdag en in de schoolvakanties is overdag een speciaal programma voor de jeugd. Ook deze is opgebouwd volgens een vaste planning. De jeugd helpt bij het voeren van de dieren en doet lichte werkzaamheden in de stal zoals water emmers bijvullen en hokken op strooien. Na het voeren heeft de jeugd vrije tijd. Ze kunnen dan kiezen uit buiten spelen of binnen een spel doen. Deze vrije tijd momenten hebben we op verschillende tijden op de dag. Dit staat gepland op het planbord. Om half 12 en om half 2 hebben we keuze activiteiten. Keuze activiteiten zijn bijvoorbeeld wandelen, knutselen, koken en bakken of sport en spel. In de zomermaanden gaan we buiten sport en spel doen op het grasveld of lekker zwemmen in het zwembad. In de wintermaanden gaan we vaak naar de gymzaal in het dorp om daar lekker te sporten.


We bieden zo verschillende activiteiten aan op een gestructureerde manier.


Onze activiteiten


 • dierverzorging
 • erfonderhoud
 • huishoudelijke klusjes
 • creatieve activiteiten zoals mozaïeken, schilderen, kleuren
 • thema gerichte activiteiten; jaargetijden, feestdagen, overige thema's
 • bakken en koken
 • werken in de moestuin
 • siertuin onderhoud
 • sport en spel
 • buiten spelen
 • vrijwilligerswerk waaronder onderhoud schoolplein in het dorp

Onze openingstijden

dinsdag

9:00 – 19:00

woensdag

9:00 – 19:00

donderdag

9:00 – 17:00

vrijdag

9:00 – 19:00

zaterdag

9:00 – 17:00